Skip to content

Interactieve automerk reclame

Merkactivatie door twee metersgrote spellen

Reactiespel & Fruitmachine

Een merkactivatie bureau vroeg ons om twee levensgrote spellen te ontwerpen en bouwen voor activatie van een automerk. Dus ontworpen we een reactiespel en een fruitmachine. Beide op panelen van 2x2m groot met daarop de afdruk van een volvo en een kia.
Beide spellen moesten binnen 3 weken gebouwd worden, zowel de elektronica als de panelen moesten binnen die tijd ontworpen, getest en gebouwd worden. Gelukkig konden er hulptroepen in de vorm van Studio-Stam worden ingeschakeld. Studio-Stam nam de graphics en de panelen op zich en productbakery de interactie en inbouw. De samenwerking was een succes en CityCubes kon de panelen op tijd voor het festival ophalen waar ze met enthousiasme werden ontvangen.

Projectdetails

de mooi afgewerkte pook dient als hendel voor de fruitmachine Een deurdranger en een switch als robuust mechaniek
idee-fruitmachine idee-reactiespel

Wat maakt dit project speciaal?

Eigenlijk waren dit twee projecten tegelijkertijd, elk met zijn eigen technologieën en uitdagingen. Het reactiespel is gebouwd met een arduino en is compleet met geluids effecten, een teller en een scoreindicator in de vorm van de snelheidsmeter van het volvo dashboard waar het in is ingebouwd. De elektronica moest gebouwd worden en firmware geschreven om alles werkend te krijgen. De fruitmachine draait op linux (raspberry-pi). Hier was de uitdaging om het spel zo te ontwerpen dat het zonder haperen draaide op de beperkte hardware. Tevens moest er een hendel ontworpen worden voor de ‘fruitautomaat’ in de vorm van een versnellingspook. Hier hebben we een deurdranger voor gebruikt. Men kan er lekker hard aan trekken en daarna gaat de hendel weer langzaam en soepeltjes terug naar zijn originele plaats. Ook de aanlichting van de lampen is goed gelukt. Een speciale witte overdruk aan de achterzijde en een uitsparing in de vorm van de lampen zorgt voor een effect dat net lijkt of de lampen zelf branden.  

Video

Heb jij ook een product dat je wilt laten uitwerken en produceren?