Skip to content

iShear

Van idee naar productie van een uniek meetapparaat

iShear shear force sensor

Het iShear project was een project waarin we van idee tot en met productie van uiteindelijk 160 stuks hebben volbracht. Het project begon met een onderzoek naar hoe we überhaupt afschuifkrachten konden meten. Daarna hebben we een prototype gebouwd en vervolgens al snel 20 stuks om mee te testen. Een half jaar later hebben we aanpassingen gemaakt om vervolgens 160 stuks te produceren.

Niet alleen de elektronica was een uitdaging, maar ook het bouwen van een app voor zowel Android als IOS. Het apparaat communiceert namelijk via bluetooth met de app waarin de meetwaarden af te lezen zijn en tevens log sessies aangemaakt kunnen worden.

Projectdetails

Wat maakt dit project speciaal?

Dit project kende vele facetten. Op elk vlak moest er hard gewerkt worden om tot het uiteindelijke resultaat te kunnen komen. 

Een belangrijk onderdeel was natuurlijk de elektronica, die goedgekeurd moest worden voor medisch gebruik. 

De elektronica bevat firmware, het programma in de elektronica die voor de werking en communicatie via bluetooth zorgt. De ontwikkeling hiervan moest af en getest worden vóórdat de elektronica in productie kon.

En tegelijkertijd moesten er maar liefst twee apps (android & ios) tegelijk gebouwd worden. Maar dat kon natuurlijk alleen met een werkende unit…

En dan natuurlijk de behuizing, onderdelen uit China, Nederland en Griekenland. Allemaal samen komen en assembleren.

Kortom, vele uitdagingen en vele parallelle processen. Met als uiteindelijk resultaat een mooi product dat echt iets bijdraagt aan de welzijn van rolstoelgebruikers wereldwijd.

 

Hoe de iShear werkt

Video afspelen

Heb jij ook een product dat je wilt laten uitwerken en produceren?