Interactief IJs

Voor Ice-World International hebben we een uitgebreid systeem ontwikkeld waarin ticket verkoop, interactieve spellen op de ijsbaan en integratie met social media samensmolten.

In samenwerking met de jonge startup Fuseo hebben we hardware ontwikkeld en via software gekoppeld aan social media (Facebook).

Het project is gebaseerd rondom een rfid tag, deze tag is het toegangskaartje voor de ijsbaan en wordt door de gebruiker gekoppeld aan zijn of haar Facebook account. Tijdens het gebruik op de ijsbaan kunnen er allerlei interactieve spellen gedaan worden met de tag. Elke keer als de tag gebruikt wordt, wordt er tevens op de tijdlijn van de gebruiker (dus niet die van Ice-World) informatie gepost over het verblijf op de ijsbaan.
Zo kunnen er foto’s gemaakt worden, gemeten hoe snel je kunt schaatsen, stemmen op het volgende muzieknummer dat gedraaid moet worden op de ijsbaan én interactieve spellen gespeeld met lampjes die in het ijs zijn ingevroren.

Het systeem zorgt voor veel mogelijkheden bij de verschillende partijen die invloed hebben op de ijsbaan om iets te doen met statistieken, reclame/sponsoring, inkomsten generatie en pr. Voor iedereen een win-win.